8 Nisan 2013 Pazartesi



    SILIVRI DAYANISMASININ ARDINDAN

Bugün Silivri Cezaevi Durusma Salonu icinde ve disinda yasanan hukuksuzluk ve kural tanimazlik had safhaya ulasti. Yüzbinlerce duyarli vatansever, hem Ergenekon ve benzeri davalarin gercegi yansitmadigini, hem de iktidarin uygulamalarina itirazlarini haykirmak icin oradaydi. Yurttaslar artik herseyin farkinda. Medyanin gözboyama haber ve eglence programlarina kanmiyor. Beyin yikama, ve algi oyunlari ise yaramiyor. Nafile! Iktidarin terör örgütü ile ortaklasa Cumhuriyeti ve orduyu bitirme arzusunu görüyor. Halk isyanlarda! Sessiz ve derinden giden Abdullah Gül ve kakafoni ustasi, prompter hatibi RTE, gizli gündemleri aciga ciktigindan beri huzursuzlar. 1918-19 kosullarini yasiyoruz. O dönemde emperyalizm bizlere neyi dayatmissa, bugün de ayni seyleri dayatiyor. Üstelik o zamanin Padisah ve Sadrazami ne yaptiysa, bugün Cumhurbaskani ve basbakan da aynisini yapiyor.
Oyunlari aciga cikmistir. Halk herseyin farkinda. Sesini yükseltebilecegi, adalet ve özgürlük isteyebilecegi ortam bulma cabasinda. AKP tabani (iktidari körü körüne destekleyenler haric), denizin bittiginin farkinda. Caktirmadan dönmek ve "benim bir sucum yok, kandirildim" diyerek vicdan aklamasi telasinda...
Bundan sonra ne olur?
Bundan sonra olacaklar bellidir. Iktidar son güne kadar, emperyalizme verdigi sözleri tutabilmek icin bölücülüge, ihanete ve halka eziyet etmeye devam edecektir. Ha, bunlari yaparken magduru oynamayi da ihmal etmeyecektir.
Biz ne yapmaliyiz?
8 Nisan Silivri tablosu bir kac noktayi cok acik göstermistir. Bu böyle gitmez, gidemez! Atatürk´ün Genclige Hitabesindeki sartlar olusmustur. Direnme hakki dogmustur. 11 Nisan´da Silivri basta olmak üzere, programli mitingler ve yürüyüsler baslamalidir.  23 Nisan´da Ankara´ya büyük yürüyüsün zamani gelmistir. Cankaya Köskü, TBMM, Basbakanlik ve bakanliklarla, belirlenecek baska adreslere de milyonlarin miting ve yürüyüsleri baslamalidir.
Bir muhalefet partisine üye olup da üst yönetimin aksine karari oldugu icin dizini kirip evinde oturan parti tabani artik bir secim yapmak durumundadir. Ya partinin yönergelerine uyup, memleket batsa da partisini kurtarma pesine düsecek, ya da tüm muhalefet partilerin tabanlari bir cati örgütünün altinda toplanip birlikte hareket edecektir.

Baska bir secenegi olan?

Hiç yorum yok: