11 Temmuz 2013 Perşembe

Ergenekon Mahkemesi Tahlye Taleplerine 21 Temmuz´da Karar Verecek (Vatan Gaz.)

Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutuklulukla ilgili kararının ardından tahliye umudu doğan Ergenekon davası sanıkları için 21 Temmuz’da verilecek karar, sanıklar için geri dönülmez nitelikte olacak. “Devletin güvenliğine, Anayasal düzene, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı ve casusluk” suçlarında geçerli olan 10 yıllık tutukluluk süresinin iptal kararının ardından, ağır cezalık davalarda öngörülen 5 yıllık tutukluluk sürelerini dolduranlar art arda tahliye başvurusu yaptı.

Ergenekon davasında 21 Haziran’da yapılan son duruşma, kararın açıklanamıs için 5 Ağustos’a ertelenmişti. Bu davada tutukluluk süresi 5 yılı aşan sanıkların tahliyesi gündeme geldi.

CMK’ya göre davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluların durumunu en geç 30 günde bir değerlendirmek zorunda olduğu için, 21 Temmuz’a kadar resen bir tutukluluk incelemesi yapacak. Mahkemenin talepleri reddetmesi halinde 5 Ağustos’ta açıklanması beklenen hükümle, sanıkların tutukluluk statüsü biterek hükümlü hale gelecekleri için uzun tutukluluktan dolayı tahliye umutları da Yargıtay’ın temyiz incelemesi tamamlanana kadar bitmiş olacak.

Hiç yorum yok: